Ayd lanserar ny plattform för manliga hälsobesvär

Det är ingen hemlighet att män har en tendens att undvika att söka medicinsk vård, särskilt för hälsobesvär som anses som stigmatiserade eller känsliga. Detta kan leda till allvarliga hälsoproblem på lång sikt. Men nu har bolaget Ayd lanserat en ny telemedicinplattform för manlig hälsa som är utformad för att hjälpa män att få digital vård och medicin för stigmatiserade hälsobesvär.

  • Ayd är telemedicin som fokuserar på manlig hälsa, grundat av Johan Flodin (Kry, produktchef/medicinskt ansvarig), Jakob Wikefeldt (tidigare Bain / Qvartz) och Jens Sigfridsson, specialistläkare i allmänmedicin.
  • Smyglanserade i somras med över 16000 patienter som hittills sökt hjälp.
  • Först ut är behandling för håravfall, sexuell hälsa och hudbesvär.
  • Tagit in 1.2 mEUR i en pre-seed runda ledd av PreSeed Ventures (DK), Sebastian Knutsson (King), Karl Karlsson (Newburry pharma), Dr. Fiona Pathiraja (Healthtech angle), Nicolaj Højer (Penneo), Rasmus Busk (Mofibo/Storytel), Sören Sörensson och Morten Wulf (GameAnalytics).

Ayd lanserar en telemedicinsk plattform för män

Män går ogärna till doktorn. 72% städar hellre garaget eller diskar istället. Att gå till läkaren för att diskutera stigmatiserade besvär som håravfall eller potensbesvär är än mindre lockande. Män sätter sig helt enkelt inte i väntrummet för dessa problem. Detta håller tillbaka män från att få ut maximalt av sina liv & relationer. Därför har vi skapat Ayd.

Ayd ger genom sin telemedicinska plattform män tillgång till läkare, beprövade behandlingar och direkt hemleverans av medicinering inom stigmatiserade områden.

Bakom Ayd står en grundtrio med Johan Flodin, Produktchef (tidigare medicinskt ansvarig läkare och produktchef på Kry), Jens Sigfridsson, medicinskt ansvarig (specialistläkare i allmänmedicin och tidigare på Doktor.se) och Jakob Wikefeldt, VD (tidigare Bain & Co / Qvartz).

"Vi har skapat Ayd för att ge alla män tillgång till de bästa medicinska behandlingarna - som verkligen fungerar."
Jens Sigfridsson, specialistläkare

Ayd vill sätta män i förarsätet för sin hälsa och hjälpa dem att fatta aktiva och informerade beslut. Vidare vill vi även ge enkel tillgång till bra lösningar för läkarstöd under behandlingens gång.


“Vi vill lyfta fram bra behandlingar som hjälper män att leva det liv de vill. Grunden i Ayd består av enkelt tillgång till vård, hemleverans av läkemedel samt kunniga läkare som följer med längst vägen med kunskap och justeringar för att hitta det som fungerar bäst för varje man",
Johan Flodin, medgrundare och produktchef

Ayd erbjuder en läkarbedömning utan video- eller telefonsamtal och som istället helt baseras på ett hälsoformulär. Läkaren utför en medicinsk bedömning och sätter därefter ihop en personlig behandlingsplan. Behandling levereras hem till dörren via Apotek. Direkt och tillgänglig vård.


Ayd smyglanserades i somras och hittills har över 16000 patienter sökt hjälp via Ayd.se